Wat is Bewindvoering?
Bewindvoering is een maatregel die genomen wordt om iemand te beschermen. Soms tegen zichzelf, maar soms ook tegen anderen. Als iemand onder bewind komt, kan hij zelf niet meer over zijn geld beschikken. Het beheer komt in handen van een bewindvoerder.

U kunt een periode in uw leven meemaken waarin u niet meer goed voor uw eigen geldzaken kunt zorgen. Na een periode van werkloosheid, ziekte of echtscheiding heeft u bijvoorbeeld schulden. De rechter kan voor u een bewindvoerder benoemen die u helpt om al uw geldzaken of een deel ervan zoals uw spaargeld of woning weer op orde te krijgen. Finantes kan dit voor u verzorgen, maar een bewindvoerder kan ook bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis van u zijn.

Als uw geldzaken onder bewind komen, kunt u verdriet, angst, boosheid, schuldgevoel of schaamte voelen doordat u niet meer zelfstandig over uw geldzaken kunt beslissen. Ook vraagt het veel vertrouwen in de bewindvoerder aan wie u uw geldzaken uit handen geeft. Wij zullen hier uiteraard ons uiterste best voor doen. Het is goed om te weten dat de rechter jaarlijks controleert of uw bewindvoerder uw geldzaken goed beheert. Finantes legt jaarlijks verantwoording af aan de kantonrechter, wij voldoen hierbij aan de strenge kwaliteitseisen van de Rechtbank. Daarnaast is Finantes lid van de NBBI, Nederlandse Branchevereniging voor Bewindvoering & Inkomensbeheer, en kunnen we kwaliteit en expertise waarborgen.

Taken bewindvoerder
De bewindvoerder neemt beslissingen over geld en goederen. Na de aanmelding zullen we een intakegesprek inplannen en u zoveel mogelijk duidelijkheid geven over de te nemen stappen. We vullen samen de formulieren(het verzoekschrift) in welke wij naar de kantonrechter zullen sturen. Na een paar weken krijgen we een uitnodiging voor een zitting. Hier gaan we samen naartoe. Zodra de rechter Bewindvoering heeft uitgesproken zullen wij starten met onze werkzaamheden. Finantes maakt een lijst met een beschrijving van alle goederen die onder het bewind vallen. Dit moeten wij kort na de benoeming doen. We ontvangen hierover van de griffie bericht. Een kopie van deze boedelbeschrijving sturen we naar de rechtbank (sector kanton). Zodra wij een dossier hebben opgebouwd voor u zullen we een nieuwe afspraak maken om dit te bespreken. Uiteraard zijn we tussendoor ook bereikbaar voor uw vragen. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.rechtspraak.nl.

Tarieven 2024

Tarieven
Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is verantwoordelijk voor het vastleggen van de tarieven voor Bewindvoering. Jaarlijks worden deze tarieven geïndexeerd. In principe betaald u zelf de kosten voor Bewindvoering. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen kunt u in aanmerking komen voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding van deze kosten via bijzondere bijstand van uw gemeente. Wij zullen deze aanvraag, indien gewenst, voor u verzorgen maar de gemeente beslist over het wel of niet toekennen van de bijzondere bijstand. Voor 2024 ziet u in onderstaand overzicht de tarieven voor Beschermingsbewindvoering.

Eenpersoonsbewind
Standaard: € 133,10
Problematische schulden: € 172,12
​Opstartkosten: € 751,41

Tweepersoonsbewind
Standaard: € 159,52
Problematische schulden een persoon: € 183,11
Problematische schulden beide personen: € 206,51
Opstartkosten: € 901,45

De opstartkosten worden verlaagd indien de bewindvoerder voorafgaand aan het bewind budgetbeheer heeft gevoerd:
Bij eenpersoonsbewind € 562,65
Bij tweepersoonsbewind € 673,97
Bij een van de tweepersoonsbewinden €
790,13

Extra werkzaamheden
Uurtarief: € 93,90
Opstellen Eindrekening en Verantwoording 1P: € 281,93
Opstellen Eindrekening en Verantwoording 2P: € 338,80
PGB-beheer (per maand): € 58,69
Woningontruiming, verkoop of verhuizing bij geen mentor: € 469,48

Bron: Staatscourant

Wat doet u?
U maakt een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek;
Telefoonnummer: 046- 30 30 510
email: info@finantes.nl

Finantes denkt mee!

Wilt u uw financiën graag uitbesteden?
Om welke reden dan ook kan het fijn zijn zelf niet meer naar uw financiën te hoeven omkijken en toch weten dat alles goed geregeld wordt.  Budgetbeheer is dan de ideale oplossing, met of zonder schulden.
Budgetbeheer is maatwerk, dus er is voor iedereen een passend pakket..
CONTACT
Bereikbaarheid
maandag t/m donderdag
09:00-12:00 uur
info@finantes.nl
Bezoekadres: 
Mauritslaan 49, 6129 EL Urmond
KvK: 71553444
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram